Skoči na glavno vsebino
03 428 51 11 ppv@iosce.si

Muhasto vremenski dan nam je polepšala ga. Natalija, ki prihaja iz društva Morigenos (Slovensko društvo za morske sesalce) in nam je predstavila Delfine, ki so pomemben del ekosistema. Društvo Morigenos v slovenskem morju preučuje delfine že od leta 2022 in sicer vrsto velika pliskavka, ki je edina stalna vrsta kitov in delfinov v naših morskih vodah. Društvo za identifikacijo delfinov uporablja metodo foto-identifikacijo in s tem ustvarjajo fotografsko-identifikacijski katalog.

Izvedeli smo, da je v slovenskem morju živi nekaj več kot 150 delfinov, vendar samo od 70 do 100 delfinov, tudi samic z mladički, uporablja naše morje za stalno bivališče. Drugi delfini so le občasni obiskovalci. Presenetila nas je novica, da lahko delfine tudi posvojimo in s tem pomagamo k ohranjanju našega morja.

Ker imamo teden spoznavanje športa smo se danes pobližje spoznali z rokometom in odbojko. Osnove rokometa so nam demonstrirali Leon, Gal, Ula in Tibor. Nato smo ostali preizkusili podajo žoge in met na gol, kasneje smo že imeli pravo tekmo na dveh igriščih.

Osnove odbojke nam je predstavila učiteljica Ana, nato smo pričeli s treniranjem spodnjega servisa in zgornjo, spodnjo podajo žoge.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost