Skoči na glavno vsebino
03 428 51 11 ppv@iosce.si

V torek, 19. 7., smo dopoldne trenirali plezanje po steni, nato pa se preizkusili še v premagovanju ovir na mini poligonu – igrali smo hokej na parketu, izvajali prevale, skakali čez ovire in metali na koš.

Po kosilu smo se z navdušenjem podali na raziskovanje vesolja. Izdelovali smo rakete iz papirnatega tulca, se pogovarjali o izstrelitvi raket, razmišljali o tem, kako rakete delujejo, kaj jih poganja, kdo so astronavti, kam gredo in zakaj potujejo v vesolje. Svoje ročno izdelane rakete smo z veseljem pokazali še drugim.

Spoznali smo, da raketa leti na raketni pogon, ta pritiska z ogromno močjo nazaj in tako raketo potiska naprej. Rakete izstreljujejo v vesoljskem izstrelišču.

Sedaj vemo, da je astronavt raziskovalec vesolja, ki pri delu uporablja znanstveno opremo. Da pa bi mi lahko kdaj postali čisto pravi astronavti, bi najprej morali obvladati znanost, imeti bi morali odličen vid, morali bi biti zdravi in znati bi morali upravljati letalo. Predvsem pa bi morali biti zelo pogumni. Izvedeli smo, da se mora astronavt, preden odide v vesolje, zelo dobro pripraviti, in sicer z rednim urjenjem in izobraževanjem. Astronavti obiskujejo vesolje zaradi Mednarodne vesoljske postaje, za katero tudi skrbijo. Tam izvajajo poskuse, trenirajo, testirajo vesoljske tehnologije v vesolju, poročajo o aktualnih dejavnostih, opazujejo in proučujejo naš planet Zemlja ter izvajajo razne raziskave in eksperimente.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost