Skoči na glavno vsebino
03 428 51 11 ppv@iosce.si

V sredo je bil čas za naš izlet! Z avtobusom smo se odpeljali v Logarsko dolino, natančneje v Solčavo. Šofer je avtobus parkiral pri Penzionu na Razpotju, mi pa smo zunaj pojedli malico ter se razživeli na igralih.
Nato smo vstopili v tamkajšnji Pravljični gozd, kjer smo poslušali pravljice in legende (o Sneguljčici, Petru Klepcu, Martinu Krpanu ipd.). Ob sprehajalni poti so nas pozdravljali pravljični junaki iz lesa.
Izvedeli smo kako je nastala znamenita “Igla” v Logarski dolini, naši učitelji pa so nam zaupali še eno skrivnost – v Potočki zijalki so živeli praljudje!

V četrtek dopoldan, ko še ni bilo tako zelo vroče, smo se igrali na novem zunanjem igrišču; fantje so igrali nogomet, punce pa so metale na koš, skakale gumitwist in se lovile.
Sonce je začelo vse močneje pripekati, zato smo se vrnili v šolske prostore in začeli izdelovati čebele iz tulcev in papirja. S temperami smo jih prebarvali, jim dodali krila in oči ter jih postavili na ogled na šolski hodnik. So vam všeč? Nam so!
Po kosilu nas je obiskal čebelar. Predstavil nam je našo kranjsko čebelo oz. kranjsko sivko, kot jo tudi imenujejo nekateri. Čebelar nam je povedal, da je to ena izmed najbolj razširjenih čebeljih pasem na svetu. Je zelo pridna in marljiva ter miroljubna do čebelarja. Čebele proizvajajo med, ki je zelo zdrav za človeka, zato je pomembno, da pazimo na njih in skrbimo, da bodo živele še mnogo let!

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost