Skoči na glavno vsebino
03 428 51 11 ppv@iosce.si

Vreme je bilo več kot odlično. Z avtobusom smo se pripeljali do Podmeje – izhodiščne točke našega pohoda. Prvi del poti je bil zelo prijeten; sprehodili smo se skozi gozd po označeni stezi. Potem nas je pot vodila čez lepo urejeno naselje, kjer so nas pobožali topli sončni žarki. Nadaljevali smo po makadamski cesti, ki se je vila med drevesi in občudovali čudovite razglede na okoliške kraje. Rahlo utrujeni, a zelo zadovoljni smo prišli do planinskega doma na Mrzlici. Tam smo pomalicali in se igrali na igralih. Potem smo se odpravili nazaj …

V prostorih Fakultete za logistiko so nas v četrtek dopoldan čakali učitelji plesne šole Flamenco. Z njihovo pomočjo smo plesali in se imeli lepo!
Popoldan pa smo si v zgornji telovadnici najprej ogledali različne plese sveta, nato pa smo se igrali pantomimo!

Petek: dopoldan smo se sprehodili do JUDO kluba ‘Ivo Reya’. Razdelili smo se v dve skupini; prva je odšla v telovadnico, druga pa je bila v tem času na igrišču ob bazenu, nato pa sta se skupini zamenjali. Mojstrica in mojster sta nam demonstrirala kaj JUDO sploh je.
Izvedeli smo, da je JUDO moderna japonska borilna veščina, ki se je razvila konec 19. stoletja iz več japonskih tradicionalnih oblik ju jutsuja, njen začetnik pa je Džigoro Kano. JUDO je goloroka borilna veščina, ki vključuje borbo stoje/na tleh, mete, padce ipd. Tako je na prvi pogled zelo podoben rokoborbi in je v osnovi ena izmed najbolj razširjenih oblik le-te.
Učili smo se kako pravilno pasti in kako prevrniti nasprotnika, nato pa smo se igrali igrico, kjer smo poskušali soigralcu preprečiti da bi se pobral s tal.
Popoldan – po kosilu – smo izdelovali letala iz plastenk in papirja. Ustvarjanje ni bilo tako lahko, kot je izgledalo na prvi pogled, a nam je na koncu vendarle uspelo!

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost